Εάν η διαφορά μεταξύ του σύνθετου τόκου και του απλού τόκου επί ενός ορισμένου ποσού για 2 έτη σε 8% ετησίως είναι Rs. 32, τότε το άθροισμα είναι;


Απάντηση 1:

Βαθμός = 8% = 8/100 = 2/25

Υποτιθέμενη αρχή = 625, δεδομένου ότι ο παρονομαστής του κλάσματος είναι 25 και ο χρόνος = 2 YRS δηλαδή 25 ^ 2

Τώρα, SI για 2 YRS = 50 + 50 = 100

CI για 2 έτη = 50 + 54 = 104

Τώρα, CI-SI = 104-100 = 4

Αλλά στην ερώτηση διαφορά είναι ₹ 32

Έτσι, 4 = 32 ......... (1)

Και, 625 = άθροισμα ... (2)

Διασταυρούμενος πολλαπλασιασμός (1) n (2) παίρνουμε

Σειρά = 32 × 625/4 = ₹ 5000

Μπορείτε να λύσετε τέτοιες ερωτήσεις με πολλούς τρόπους, αλλά αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική, ειδικά για τις ανταγωνιστικές εξετάσεις ... Ευχαριστώ για την ανάγνωση

Οποιοδήποτε ερώτημα είναι πιο ευπρόσδεκτο